Torek 3. 11. 2020 – BUČNA JUHA S KVINOJO IN PIŠČANCEM

9,50  z vključenim DDV

Bučna juha je jed, ki je idealna za jesensko/zimski čas. Buča je živilo, ki je bogato z vitaminom C, folatom, beta karotenom in antioksidanti. Vsa omenjena hranila krepijo naš imunski sistem in nas ščitijo pred oksidativnim stresom. Jed smo prehransko obogatili s kamutom in kvinojo. Živili vsebujeta beljakovine z visoko biološko vrednostjo in ogljikove hidrate z nizkim glikemičnim indeksom, kar pripomore k daljšemu občutku sitosti, ne povzroča pa obteženosti, napihnjenosti. Ker so buča, kvinoja, kamut bogati z mikroelementi, boste z zaužito jedjo pokrili tudi velik del dnevnih potreb po npr. vitaminu C, magneziju, železu.

Opis

Energijska in hranilna vrednost juhe (na porcijo):

Energija/Hranilo Vrednost (na porcijo) % RDA*

(na porcijo)

Energijska vrednost (kcal) 557 28
Ogljikovi hidrati (g) 66 26
Vlaknine (g) 13 45
Beljakovine (g) 31 41
Maščobe (g) 21 27
Magnezij (mg) 185 53
Vitamin C (mg) 58 58
Cink (mg) 3 31
Železo (mg) 6,5 65
Kalcij (mg) 240 24

*Preračunano za priporočen dnevni vnos za odraslo osebo na dan (8400 kJ/2000 kcal).

**Porcija je celotna jed (juha, zelenjava, škrobnata priloga in meso)