Poslanstvo

Sem, kar jem

Hrana, ki jo pripravljamo, je sezonska, raznolika in pripravljena v skladu s priporočili dietetičarke (glede na posamezno skupino, ki ji je namenjena). Pri pripravi obrokov težimo k temu, da uporabimo in ponudimo tisto, kar narava ponuja v danem času. Na ta način se pri naših jedeh izogibamo enoličnosti, s kombiniranjem živil po strokovnih priporočilih pa vaš organizem vsak dan prejme vse potrebne hranilne snovi.


Voda, vir življenja

Vsi vemo, da je pitje vode pomembno oziroma nujno. Kljub temu pa je pogosto ne zaužijemo dovolj ali jo celo nadomeščamo z drugimi, manj zdravimi tekočinami. Voda dokazano vpliva na naše zdravje, zato je nanjo treba gledati kot na hranilo, ki ga naše telo potrebuje vsak dan. Poleg tega, da pomaga nadzorovati kalorije, saj daje občutek sitosti, poskrbi za normalno delovanje prebavnega trakta ter poskrbi za odvajanje odvečnih snovi iz telesa. Voda naj bo zato vaša redna spremljevalka pri uživanju naših obrokov, nanjo pa ne pozabite tudi, ko ste v gibanju.


Planet Zemlja – samo eno imamo. Ohranimo jo čisto in zdravo.

Zavedamo se, da je plastika velika težava, s katero se kot populacija srečujemo na svetovni ravni. Med najbolj onesnaženimi so morja in oceani ter raznolik podvodni živalski morski svet. V ta namen naše obroke dostavljamo v embalaži iz biorazgradljive plastike iz koruze, poleg tega pa bo 10 centov od vsakega obroka namenjenih Akvariju Piran, ki nudi možnost črpanja znanja o morskih organizmih in morskem okolju. Večji poudarek namenjajo zlasti otrokom, ki spoznavajo delovanje akvarija in sistem, ki ga podpira. Pisan in biotsko raznovrsten živalski svet postaja vse bolj ogrožen, zato želimo ravnati okolju prijazno in cenimo ter podpiramo dejavnosti organizacij kot je Akvarij Piran.